Wat te doen op Noord-Sardinië, de beste tips

Noord Sardinie tips, wat te doen.Noord Sardinie tips


Helderblauwe baaien, heuvelachtige landschappen, pittoreske plaatsen en lekker eten, Sardinië heeft het allemaal! Tevens is er geen sprake van massatoerisme en beschikt het eiland altijd over een aangename temperatuur. Het eiland heeft maar liefst een oppervlakte van 24 duizend kilometer, daarom zal ik in dit artikel alleen het noorden van Sardinië bespreken. Wat te doen op Noord-Sardinië? Lees verder voor de mooiste bezienswaardigheden.

Nog op zoek naar een mooi hotel?
→  Bekijk alle recente aanbiedingen bij TUI

Huur een auto op Sardinië
Zoals ik net benoemde, is Sardinië erg groot. Om alle leuke plekjes van het eiland te bereiken raad ik je aan om een auto te huren. Dit deden wij van tevoren in Nederland eenvoudig via Sunny Cars.

Slenter door het mooiste stadje van Sardinië, Alghero
Alghero is een pittoreske stad die ook wel ‘Klein Barcelona’ wordt genoemd vanwege de Spaanse invloeden die je hier terugvindt. In het historische centrum zie je ook twee verschillende straatnaambordjes staan, de Italiaanse en de Catalaanse naam. Het is leuk om door de straatjes van Alghero heen te wandelen en uiteindelijk te eindigen bij een gezellig restaurantje voor een drankje of een lekkere Italiaanse maaltijd. Rondom Alghero vind je ook verschillende stranden als Spiaggia di Maria Pia en het rustige strand Spiaggia e Cala dell’Argentiera. Alghero wordt het mooiste stadje van Sardinië genoemd.

Slenter door het mooiste stadje van Sardinië, Alghero
Slenter door het mooiste stadje van Sardinië, Alghero

Bezoek Castelsardo, het dorp op een vulkanische rots
Op Noord-Sardinië vind je het gezellige plaatsje Castelsardo, dat op een vulkanische rots ligt. Vanaf hier heb je een betoverend uitzicht, vooral met zonsondergang. Dichtbij Castelsardo vind je ook het bijzondere Roccia Dell’ Elefante, een rots in de vorm van een olifant.

Het dorp op een vulkanische rots, Castelsardo
Bezoek Castelsardo, het dorp op een vulkanische rots

De mooiste stranden van Noord-Sardinië
Cala Spinosa, tussen de rotsen, wordt één van de mooiste stranden van Sardinië genoemd. Ook Costa Paradiso, de naam zegt het al, is een mooi klein strandje met helderblauw water. Andere prachtige stranden in het noorden van Sardinië zijn Costa Smeralda, Golfo Aranci, Capo Coda Cavallo en Stintino.

Bezoek het strand Costa Paradiso op Sardinië
Bezoek het strand Costa Paradiso op Noord-Sardinië

Bezoek Olbia
Door de Grieken werd Olbia ‘de gelukkige stad’ genoemd. Veel reizigers kiezen Olbia als hun vakantieverblijf omdat je hier veel voordelige accommodaties kan vinden. Ondanks de vakantieverblijven is er in Olbia geen massatoerisme en is het rustig vertoeven hier. In de omgeving van Olbia vind je een aantal prachtige kastelen of restanten daarvan. Bezoek vooral Castello di Pedres, dat op een steile helling ligt.

Vanuit Olbia vertrekken er tevens regelmatig veerboten naar het Isola Tavolara. Het eiland is een bijzondere verschijning tegenover de Golf van Olbia en vormt eigenlijk één groot beschermd natuurgebied. Tot slot heeft Olbia een mooi historisch centrum.

→ Bekijk hotel Marysel in Olbia

Ga vanuit Olbia naar Isola Tavolara
Ga vanuit Olbia naar Isola Tavolara

De grotten van Neptunus
Vlakbij Alghero vind je de grotten van Neptunus. Om bij deze druipsteengrotten te komen moet je eerst door het prachtige natuurpark Parco Naturale Regionale di Porto Conte rijden. Maar uiteindelijk moet je wel de boot nemen of een steile rots beklimmen om bij deze grotten uit te komen. Overal waar je kijkt zie je stalagmieten en stalactieten in de meest vreemde vormen. Er mogelijk niet te veel mensen op hetzelfde moment de grotten bezoeken.

De grotten van Neptunus
De grotten van Neptunus

→  Bekijk alle recente aanbiedingen voor Sardinië bij TUI

Meer Italië? Lees dan mijn tips over Milaan of Rome.

Delen

Laat een bericht achter