Wat te doen in Bergen, Noorwegen – de beste tips

bryggen-bergen-noorwegenTips Bergen, Noorwegen.


Bergen, een stad die ik eigenlijk niet vaak voorbij heb horen komen in mijn omgeving. Ik heb dan ook nog nooit iemand gesproken die hier is geweest! Ik wist daarom niet zo goed wat ik kon verwachten. Als ik had geweten hoe mooi Bergen was, stond dit zeker hoog op mijn bucketlist. Wat was dit een bijzondere stad. Lees verder voor mijn beste tips die zeker niet mogen ontbreken op jouw t0-do-lijstje naar deze Noorse stad.

Zoek je nog een mooi hotel in Bergen? Bekijk dan Grand Hotel Terminus****

Verdwaal door het pittoreske Bryggen in Bergen
Bryggen is het meest gefotografeerde stukje Bergen en dat is niet voor niets, de gekleurde (handels)huizen aan de kade van de wijk Bryggen zijn namelijk erg mooi om te zien. Je ziet hier dan ook veel toeristen. Begrijpelijk ook, want hier zijn veel leuke souvenirwinkeltjes, lunchtentjes en pittoreske straatjes te vinden. Het is dus echt de moeite waard om even een rondje te lopen door dit stukje UNESCO werelderfgoed. Krijg je dorst en heb je zin in een wijntje, bedenk wel dat dit rond de 13 euro kost, want tja, het is Noorwegen. Maar ja, dan geniet je toch meer van elke slok..

In het centrum heb je ook de vismarkt, de Fisketorget. Omdat de wateren rond Bergen vol met vis zitten, is de Bergse vismarkt een populaire plek om te eten. Hier kun je verschillende soorten verse vis eten die op verschillende wijzen worden klaargemaakt.

Meer over de stad te weten komen? Ga op een rondleiding waarbij een deskundige lokale gids je alle verborgen parels van Bergen laat zien.

Bryggen is het meest gefotografeerde stukje Bergen en dat is niet voor niets, de gekleurde (handels)huizen aan de kade van de wijk Bryggen zijn erg mooi om te zien. Je ziet hier veel toeristen. Begrijpelijk ook, want hier zijn veel leuke souvenirwinkeltjes, lunchtentjes en pittoreske straatjes te vinden. Het is echt de moeite waard om even een rondje te lopen door dit stukje UNESCO werelderfgoed.
Het centrum van Bergen; Bryggen

Ga mee met de kabelbaan Fløibanen voor een prachtig uitzicht
Niet bang van hoogtes? De stad Bergen wordt omringd door zeven bergen. Vanuit Bergen brengt de kabelbaan Fløibanen je binnen enkele minuten naar de top van de berg Fløien op 320 meter hoogte. Vanuit hier heb je een fantastisch uitzicht over zee, fjorden, het magische landschap en de stad. Op Fløien zijn verschillende wandelroutes te volgen. Ik was eind februari in de stad en toen lag er ook sneeuw wat een erg mooi gezicht was.

Daarnaast heb je de Mount Ulriken. Dit is de hoogste berg van de stad. Je kunt deze berg met een kabelbaan, een auto of hikend opgaan. Het uitzicht vanaf de top is schitterend!

De stad Bergen wordt omringd door zeven bergen. Vanuit Bergen brengt de kabelbaan Fløibanen je binnen enkele minuten naar de top van de berg Fløien op 320 meter hoogte. Vanuit hier heb je een fantastisch uitzicht over zee, fjorden, het magische landschap en de stad. Op Fløien zijn verschillende wandelroutes te volgen.
Ga mee met de kabelbaan voor een mooi uitzicht

Huur een auto in Bergen
Let’s hit the road! Alles al van de stad gezien? Dan is het een leuk idee om een auto te huren. We huurden voor een dag een auto bij Sunny Cars en reden door prachtige (sneeuw)landschappen. Bergen ligt midden tussen de Noorse fjorden.

De Noorse fjorden.
Rijd door de fjorden van Bergen

Stap op de trein in Bergen
Tegenover ons hotel lag een treinstation. Dus instappen maar en genieten van sneeuw bedekte bergen, schitterende natuurlandschappen en mooie bergrivieren. De rit van Bergen naar Oslo (de Flåmspoorlijn) is een enorme aanrader. Deze rit duurt zo’n zeven uur. Wij hebben de iets kortere route gekomen, de route van Bergen naar Voss, zo’n twee uur.

Stap op de trein
Stap op de trein

Neem een drankje in het Grand Hotel Terminus
Het hotel waar wij verbleven was een ware belevenis. Hier vind je de bar waar Roald Amundsen en zijn team iets gingen drinken voordat zij hun laatste expeditie naar het noorden gingen maken. Het interieur is erg mooi en doet denken aan de verhalen van Harry Potter.

Neem een drankje in het Grand Hotel Terminus
Neem een drankje in het Grand Hotel Terminus

Maak een cruise door de fjorden
Op deze drie uur durende cruise vaar je van Bergen naar Alversund-stromen. Vaar door de prachtige fjordlandschappen in de regio Nordhordland. Bewonder ook de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Bergen, zoals het middeleeuwse fort Bergenhus en de Bryggen Hansetaic-werf.

Maak een cruise door de fjorden
Maak een cruise door de fjorden

Eten en drinken in Bergen
Er zijn gezellige restaurantjes in Bergen, maar er is wel beperkte keuze. Wij hadden de eerste avond niets gereserveerd en na vijf keer gehoord te hebben dat het restaurant weer vol zat is het wel even balen. Zorg er dus voor dat je tijdig reserveert, het is namelijk erg druk.

Vliegen naar Bergen
De snelste manier om Bergen te bereiken is per vliegtuig. Wij vlogen met luchtvaartmaatschappij KLM. KLM vliegt direct naar Bergen vanuit Amsterdam, een retourtje kost gemiddeld €200 per persoon voor vier dagen. Via Cheaptickets kun je in één oogopslag de goedkoopste vliegtickets vinden.

Hotel
Het geschikte hotel was snel gevonden! Dit werd namelijk Grand Hotel Terminus****. Houd je van een klassieke Harry Potter sfeer? Dan is dit hotel iets voor jou. Daarnaast kan je hier de beroemde bar vinden waar Roald Amundsen en zijn team iets gingen drinken voordat zij hun laatste expeditie naar het noorden gingen maken. Ik kan wel zeggen dat dit één van mijn favoriete hotels ooit was.

→ Boek hier een 10-daagse fly-drive door Noorwegen
→ Boek hier jouw aanbieding naar Bergen bij Trivago

Geïnteresseerd in andere stedentrips? Lees dan mijn tips over Barcelona, Boedapest, Innsbruck, Kopenhagen, Porto, Riga, Rome, Salzburg, Stockholm of Wenen.

Delen

Laat een bericht achter