Wat te doen in Glasgow, de beste tips

Glasgow tipsGlasgow tips


Glasgow is de grootste stad van Schotland met 626 duizend inwoners. In Glasgow kan je goed shoppen, vind je bijzondere street art, kan je lekker eten en ga je gratis naar musea. Genoeg te doen dus! Ook kan je vanuit hier andere delen van Schotland ontdekken, zoals de hooglanden. Wat te doen in Glasgow? Lees mijn beste tips.

Zoek je nog een mooi hotel in Glasgow? Bekijk Adagio Central****

Bezoek de universiteit van Glasgow
Eén van de hoogtepunten van mijn reis naar Glasgow was de bijzondere universiteit die in 1451 werd opgericht. Het speciale aan deze universiteit is dat dit een inspiratie was voor de Harry Potter films. Er is hier niet gefilmd voor Harry Potter, maar hier zijn wel daadwerkelijk opnames gemaakt voor de serie Outlander. De universiteit is gratis te bezoeken. Ook vind je hier het Hunterian Museum, het oudste openbare museum van Schotland.

Bezoek de universiteit van Glasgow
Bezoek de universiteit van Glasgow

Het mooiste straatje van Glasgow, Ashton Lane
Vlakbij de universiteit van Glasgow bevindt zich Ashton Lane. Ashton Lane is een sfeervol klein straatje met gezellige restaurants en cafeetjes. Ook bevindt zich hier een bioscoop. Ga vooral even naar restaurant Brel waar je een gezellige biertuin kan vinden. Vlakbij Ashton Lane bevindt zich ook de Glasgow Botanic Gardens, wat je geheel kosteloos kan bezoeken.

Het mooiste straatje van Glasgow, Ashton Lane
Het mooiste straatje van Glasgow, Ashton Lane

Bewonder het mooie plein George Square in Glasgow
Glasgow telt zes pleinen, maar George Square wordt het belangrijkste plein van Glasgow genoemd. Het plein wordt omringd door indrukwekkende gebouwen, zoals bijvoorbeeld het gemeentehuis en het postkantoor. George Square is ook meestal het beginpunt van de hop on hoff of bustours waarbij je de hoogtepunten van Glasgow ontdekt.

Bewonder het mooie plein George Square in Glasgow
Het mooie plein George Square in Glasgow

Shoppen in Glasgow
In Glasgow kan je goed shoppen omdat de grote winkelketens hier gevestigd zijn. In Buchanan Street kan je bijvoorbeeld winkels vinden als Chanel, Levi’s, Victoria’s Secret en Zara. Daarnaast heb je bijvoorbeeld Space NK wat een beetje vergelijkbaar is met de Sephora. De kleinere boetiekjes vind je meer bij West End (rondom de Botanic Gardens).

Bezoek de Victoriaanse Necropolis in Glasgow, een begraafplaats op een heuvel
Achter de kathedraal van Glasgow bevindt zich de Victoriaanse Necropolis waar je opvallende en tienduizenden tombes en graven kunt vinden, onder andere van bekende Schotten. Necropolis betekent letterlijk ‘stad van de doden’.

Bezoek de Victoriaanse Necropolis in Glasgow, een begraafplaats op een heuvel
Bezoek de Victoriaanse Necropolis

Bezoek met een busreis de Harry Potter locaties
Schotland is erg mooi en staat uiteraard bekend om de Schotse hooglanden. Wij boekten een tien uur durende busreis waarbij we met een begeleide gids door de Schotse landschappen reden. We bezochten de grasweiden van de Glencoe-vallei, Loch Shiel en de bekende Harry Potter brug, het Glenfinnan Monument. Over het Glenfinnan viaduct rijdt de zweinsteinexpress in de films. Bij Loch Shiel werd het toverschooltoernooi van Harry Potter opgenomen waarbij ze het meer in moesten. Ook stapten we meerdere keren uit om een foto te maken van het prachtige landschap. Wil je zelf liever Schotland ontdekken per auto? Boek dan zeker via Sunny Cars.

Bezoek met een busreis de Harry Potter locaties
Bezoek met een busreis de Harry Potter locaties

Musea in Glasgow
Veel musea in Glasgow zijn gratis te bezoeken. De Kelvingrove Art Gallery and Museum is zeker een aanrader. Het museum telt 22 galerijen waar een scala aan tentoonstellingen te zien zijn, zoals voorwerpen uit het oude Egypte en renaissancekunst. Ook het transportmuseum Riverside is een bezoek waard. Met meer dan 3000 tentoongestelde voorwerpen is hier van alles te zien, van skateboards tot locomotieven, van schilderijen tot auto’s. Hou je van Whiskey? Ga dan naar de Clydeside Distillery.

Ga een dagje naar Edinburgh
Omdat wij al veel van Glasgow hadden gezien, hadden we besloten om een dagje naar Edinburgh te gaan. Dit kan makkelijk per uber of per trein. Als je naar Edinburgh gaat, is vooral Victoria Street een aanrader. Ook Calton Hill en Palace of Holyroodhouse zijn het bezoeken waard.

Ga een dagje naar Edinburgh
Ga een dagje naar Edinburgh

Eten en drinken in Glasgow
In Glasgow waren er veel goede eetgelegenheden. Aanraders zijn Duke’s Umbrella (met een klassieke uitstraling), Kelp (goede kwaliteit) en Miller & Carter (goed steakhouse). Ik raad wel aan om tijdig te reserveren, in het weekend kan het erg druk zijn. Hou je van katten? Er is ook een kattencafé in Glasgow, genaamd Purple Cat Cafe. In Glasgow vind je ook veel goede plekken waar je een high tea kan doen. Denk aan The Butterfly & The Pig en Windows restaurant. Een goede pub in Glasgow is Waxy O’Connor’s.

Hotel in Glasgow
Wij verbleven in Adagio Glasgow Central****. Het hotel bevindt zich in het centrum, het ontbijt is erg uitgebreid en het personeel is erg vriendelijk. Zeker een aanrader!

Vliegen naar Glasgow
We mogen met luchtvaartmaatschappij KLM. Het is anderhalf uur vliegen. Via Cheaptickets kun je de vluchtprijzen naar Glasgow met elkaar vergelijken.

 Vergelijk hier jouw vluchtprijs via Cheaptickets

Meer Schotland? Lees dan mijn tips over Edinburgh.

Delen

Laat een bericht achter