Wat te doen in Parijs, de beste tips

Parijs tipsParijs tips


Parijs, de ultieme plek voor een heerlijk romantisch weekendje weg. Het wordt namelijk niet voor niets ‘de stad van de liefde’ genoemd. Behalve de romantische sfeer heeft de stad ook enorm veel mooie bezienswaardigheden te bieden. Je zou makkelijk een week in de stad kunnen verblijven. In dit artikel neem ik je mee langs de mooiste bezienswaardigheden van Parijs.

→ Bekijk alle aanbiedingen voor Parijs

Beklim de Eiffeltoren in Parijs
De Eiffeltoren is het symbool van de stad Parijs. De 330 meter hoge toren werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1899. De toren beschikt over drie verdiepingen die ook te bezoeken zijn. Bij de eerste en tweede verdieping heb je de keuze om dit met de trap of de lift te doen. De bovenste verdieping kan je enkel met een lift bereiken. Aangezien je altijd veel loopt tijdens stedentrips zou ik zeker de lift van de grond tot de top aanbevelen. Wanneer je eenmaal boven bent aangekomen, heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Een mooie foto maken met de Eiffeltoren op de achtergrond? Ga dan naar Champs de Mars, het park waaraan de toren gelegen ligt. Ook is dit een leuke plek om te picknicken.

Vanaf Rue de l’Université en Pont Alexandre-III heb je ook een prachtig uitzicht op de toren. Tot slot is het een aanrader om een cocktail te drinken op de hoogste rooftopbar van Parijs, de Montparnasse Tower, waarbij je een spectaculair uitzicht hebt op de toren.

Bekijk de Eiffeltoren vanaf een ander oogpunt
Bekijk de Eiffeltoren vanaf een ander oogpunt

Vaar over de Seine in Parijs
Een boottochtje over de Seine mag zeker niet ontbreken tijdens een weekend Parijs. De Seine loopt dwars door de stad en is een mooie manier om de stad te ontdekken. Verder is Parijs ook de stad van de vele bruggen. Tijdens je tochtje over het water passeer je de oudste brug van Parijs, De Pont Neuf. Ook heb je de prachtige Pont Alexandre III brug en de Pont des Arts. Deze laatste brug stond bekend als de ‘slotjesbrug’ vanwege de vele slotjes die mensen hieraan hingen. Maar sinds een aantal jaar zijn deze helaas verwijderd.

→ Bekijk alle aanbiedingen voor Parijs bij TUI

Vaar over de Seine in Parijs
Vaar over de Seine in Parijs

Bezoek de Arc de Triomphe en de Champs-Élysées in Parijs
Een ander wereldberoemd bouwwerk wat in Parijs te vinden is, is de Arc de Triomphe. Deze triomfboog is in opdracht van Napoleon gebouwd na het winnen van een veldslag. Na de Eerste Wereldoorlog veranderde het in een herdenkingsmonument. De boog staat midden op een druk verkeersplein waar twaalf straten op uit komen. Dit kan je goed zien vanaf het dak van de Arc de Triomphe. De bekendste straat die hier ook op uitkomt is de Champs-Élysées. Dit is een prestigieuze winkelstaat die elke shopliefhebber toch minstens één keer in zijn leven bezocht moet hebben.

Bezoek de indrukwekkende Arc de Triomphe in Parijs
Bezoek de indrukwekkende Arc de Triomphe in Parijs

De schilderachtige Sacré-Coeur
In de wijk Montmartre ligt bovenop een heuvel de prachtige witte basiliek de Sacré-Coeur. Omdat de basiliek hooggelegen is heb je hier een prachtig uitzicht over Parijs. Vlakbij de Sacré-Coeur ligt de Place du Tertre. Dit pleintje zit vol met schilders en portrettekenaars. Leuk om even rond te kijken en de schilderijen te bewonderen.

De schilderachtige Sacre Coeur
De schilderachtige Sacré-Coeur

De Notre Dame en haar veelbesproken verleden
Deze prachtige kathedraal kreeg extra bekendheid na het boek van Victor Hugo en de latere Disney tekenfilm en vertelt het verhaal van een klokkenluider die zich schuilhoudt boven in de klokkentorens. De kathedraal werd in april 2019 opnieuw wereldnieuws en deze keer niet om een leuke reden. Er vond namelijk een grote brand plaats die een groot deel van de eeuwenoude kathedraal verwoestte. Na jaren van restauratie is er de hoop dat de Notre Dame in 2024 weer open zal zijn voor publiek. Dat jaar zal Parijs in het middelpunt staan aangezien men de Olympische Spelen organiseert.

De Notre Dame in Parijs
De Notre Dame in Parijs

Sta oog in oog met de Mona Lisa
De Mona Lisa van Leonardo Da Vinci is misschien wel het beroemdste schilderij ter wereld en deze hangt in Parijs! Maar het Louvre, waar dit schilderij hangt, is nog zoveel meer. Voorheen diende het Louvre als een stadspaleis en het gebouw zelf is al een attractie op zich. Nu is het één van de grootste musea van de wereld met een prachtige kunstcollectie. De glazen piramide buiten het Louvre is bovendien een eyecatcher en een populaire fotospot. Als je het Louvre wilt bezoeken, is het verstandig om te reserveren omdat de rijen erg lang kunnen zijn.

Het Louvre in Parijs
Het Louvre in Parijs

Musée d’Orsay, kunst kijken vanaf het perron
In Parijs vind je veel kunstmusea waarvan Musée d’Orsay één van de meest bekende is. Het gebouw is een voormalig treinstation en heeft een prachtige ligging aan de Seine. Waar het Louvre zich voornamelijk richt op oudere kunst, daar vind je in Muséé d’Orsay een moderne, impressionistische kunstcollectie. Kunstliefhebbers kunnen hier de werken bekijken van grote Franse schilders als Manet, Monet, Degas en Renoir. Maar ook van onze eigen Vincent van Gogh zijn hier schilderijen te zien zoals zijn bekende zelfportret en de Sterrennacht.

Musée d’Orsay, kunst kijken vanaf het perron
Musée d’Orsay, kunst kijken vanaf het perron

De locaties bekijken van de serie Emily in Paris
Volg jij de populaire serie Emily in Paris? Dan is het natuurlijk een leuke tip om de serielocaties te bekijken. Het restaurant van Gabriel vind je op Place de l’Estrapade (5e arrondissement) en het kantoor Savoir op 6 Place de Valois (1e arrondissement). Ook het meest gefotografeerde restaurant van Parijs, La Maison Rose, kun je vinden in de serie. Dit is in Rue de l’Abreuvoir en wordt ook wel het mooiste straatje van Parijs genoemd.

Het meest gefotografeerde restaurant van Parijs
Bezoek het meest gefotografeerde restaurant van Parijs

Dompel je onder in de rijkdom van het Kasteel van Versailles
Wie weleens ergens een kasteel of paleis bezocht heeft weet dat men vroeger graag zijn rijkdom toonde aan zijn bezoekers. Maar wat je in het Kasteel van Versailles krijgt voorgeschoteld overtreft elke verwachting daarvan. Lodewijk XIV liet dit gigantische kasteel bouwen in het stadje Versailles, zo’n 20 kilometer buiten Parijs. Je kijkt hier je ogen uit en het beschikt uit zoveel kamers dat je hier makkelijk een aantal uur zoet bent. De bekendste van de talloze kamers is de spiegelzaal. Naast het kasteel zijn ook de bijbehorende tuinen wereldberoemd en een absolute aanrader.

het Kasteel van Versailles
Het Kasteel van Versailles

Combineer je stedentrip met Disneyland Parijs
Naast dat Parijs één van Europa’s populairste steden is, heeft het ook nog het meest bekende pretpark van allemaal op een steenworp afstand liggen. Tijdens de opening in 1992 was er nog veel onvrede onder de Franse bevolking over de komst van een Amerikaans pretpark naar hun stad. Maar inmiddels is het park omarmt en uitgegroeid tot een toeristische trekpleister, die goed te combineren is met een bezoek aan de stad zelf. Met een halfuur met de trein vanaf Parijs, sta je al in Disneyland Parijs.

Hotels in Parijs
Wij verbleven in het hotel Lumen Paris Louvre****. Het hotel was mooi ingericht en ligt bovendien in het hart van Parijs. Zeker een aanrader!

Geïnteresseerd in andere stedentrips? Bekijk dan mijn tips over Antwerpen, Athene, Berlijn, Boedapest, Brugge, Gent, Milaan, Porto, Praag of Rome.

Delen

Laat een bericht achter