Wat te doen in Milaan, de beste tips

Milaan tipsmilaan tips


Milaan wordt de stad van de mode genoemd. In de stad vind je namelijk talloze winkels. Maar Milaan is ook meer dan dat. Denk aan de knusse pittoreske straatjes, het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking. Lees verder voor de beste tips voor de mooiste bezienswaardigheden die zeker niet mogen ontbreken op jouw t0-do-lijstje voor Milaan.

→ Bekijk hier alle pakketdeals naar Milaan via TUI

Klim op het dak van de Duomo van Milaan
De Duomo is het eerste beeld dat bij iedereen opkomt als ze aan de stad Milaan denken. De Duomo is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en zelfs de grootste van Italië. Het is leuk om de Duomo van binnen te zien, maar nog leuker om deze te beklimmen. Op het dak bevinden zich onder andere verschillende beelden van engelen en beschermheiligen. Boven heb je bovendien een prachtig uitzicht over de stad.

De Duomo in Milaan
De Duomo in Milaan

Shoppen in Galleria Vittoria Emanuele
Een goede tip als je van shoppen houdt! Als je wil shoppen, moet je in Milaan zijn, daar staat de stad immers om bekend. Eén van de mooiste winkelgebieden in Milaan is de Galleria Vittoria Emanuele. Dit is een overdekt winkelcentrum dat er prachtig uitzicht. Het gebouw is schitterend afgewerkt, tot in de details. De vloer ziet er daarnaast prachtig uit met alle mozaïeken. De echte blikvanger is de grote doorzichtige koepel.

Shoppen in Galleria Vittoria Emanuele
Shoppen in Galleria Vittoria Emanuele

Borrelen en een hapje tijdens de aperitivo
Het is normaal voor de Italianen om voor het diner een aperitivo te nuttigen. En dan bedoel ik niet alleen een drankje, maar ook met wat hapjes erbij zoals verschillende soorten kaas en charcuterie. Populaire drankjes zijn de Aperol Spritz, Campari soda of een prosecco. De aperitivo gebeurt tussen 6 a 8 uur ’s avonds zodat de eetlust voor het diner op gang komt. Wij hadden een goede aperitivo genomen in Navigli, bij La Prosciutteria maar dit kan ook goed in de wijk Brera.

Aperitivo in Milaan
Aperitivo in Milaan

Een terrasje aan het water bij Navigli
De leukste wijk van Milaan vond ik Navigli. Deze wijk kenmerkt zich door grachten omringd door kleurrijke gevels en gezellige terrasjes. Het kan hier erg druk zijn, maar je eenmaal zit, heb je een leuk zicht op de mooie gevels onder het genot van een glaasje prosecco.

De wijk Navigli in Milaan
De wijk Navigli in Milaan

Maak een ritje in het trammetje door Milaan
Soms denk je even in Lissabon te zijn als je door Milaan loopt, omdat hier precies van die gele trammetjes rondrijden. De tram is een leuk vervoersmiddel om meer van de stad te zien. Ik raad je aan om lijn 1 te nemen zodat je door het toeristische gedeelte van de stad rijdt. Een kaartje kost twee euro per persoon en kan je kopen bij kaartautomaten en tabakswinkeltjes.

Met de tram door Milaan
Met de tram door Milaan

De wijk Brera in Milaan
Brera heeft leuke straatjes met restaurants en wijnbarretjes. De wijk wordt door veel reizigers één van de meest sfeervolle plekken van Milaan genoemd. Het is niet heel groot en toen wij er waren was er maar één straat echt druk, maar het is wel leuk om even gezien te hebben.

Dwaal door de straatjes van Milaan
Dwaal door de straatjes van Milaan

Bezoek het Castello Sforzesco
Het kasteel, dat gebouwd werd in de veertiende eeuw, had als oorspronkelijk doel om als burcht van de Visconti te dienen. Het indrukwekkende kasteel bestaat uit verschillende stijlen. Het zuidelijke deel van het kasteel heeft een bijzonder grote binnenplaats. Aan de buitenkant staat een grote fontein.

Bezoek het Castello Sforzesco
Bezoek het Castello Sforzesco

De Arco della Pace
In de buurt van het Castello Sforzesco bevindt zich nog een andere grote bezienswaardigheid, namelijk De Arco della Pace, die de Boog van de Vrede wordt genoemd. De triomfboog vind je op een plein dicht bij het Parco Sempione.

Arco della Pace, de boog van de vrede

Santa Maria delle Grazie
De Santa Maria delle Grazie is een kerk en een klooster waar het schilderij ”Het Laatste Avondmaal” van Leonardo da Vinci zich bevindt. Om de vijftien minuten mogen slechts 18 mensen tegelijk het schilderij bezoeken. Tickets zijn vaak maanden van tevoren al uitverkocht. Dus bestel jouw kaartje tijdig.

Het laatste avondmaal in Milaan
Het laatste avondmaal in Milaan

Hotel
Wij verbleven in Andreola Central Hotel**** dat een ideale uitvalsbasis was om de stad te ontdekken. Via Cheaptickets vind je de goedkoopste vliegtickets voor Milaan.

→ Bekijk hier alle pakketdeals naar Milaan via TUI
→ Bekijk hier alle pakketdeals naar Milaan via de Vakantiediscounter

Geïnteresseerd in andere citytrips? Bekijk dan mijn tips over Athene, Barcelona, Bergen, Brugge, Edinburgh, Innsbruck, Porto of Wenen.

Delen

Laat een bericht achter