Wat te doen in Gent, de mooiste plekken

Graslei korenlei centrum gentTips Gent


Op zoek naar een fijne stedentrip dichtbij huis? Bezoek dan Gent! De stad heeft namelijk enorm veel te bieden. Denk aan het historische stadscentrum, pittoreske huisjes, mooie kathedralen, street art, veel (bier)cafés en zelfs een kasteel. Er is dus genoeg te doen in Gent! Lees verder voor de beste tips die zeker niet mogen ontbreken op jouw citytrip naar Gent.

Bezoek het historische centrum van Gent
Als je van Brugge houdt (zoals ik), zal je Gent ook erg mooi vinden. Dit komt vooral door het middeleeuwse karakter van de stad. Je waant je even terug in de tijd. Rondom de Korenmarkt vind je huizen met bijzondere trapgevels en verschillende kerken. Door middel van een (gratis) stadswandeling kan je de stad leren kennen. De meeste stadswandelingen beginnen bij de Korenmarkt en duren ongeveer drie uur.

Bezoek het centrum van Gent
Bezoek het centrum van Gent

De Gras- en Korenlei in Gent
Een van de meest gefotografeerde straten van Gent zijn de Gras-en Korenlei. De Graslei bevindt zich aan de rechterkant van de Leie en de Korenlei aan de linkerkant. Hier vind je goed bewaarde middeleeuwse havenhuizen, gezellige restaurantjes en terrasjes aan de rivier. Het is een leuk gezicht om vanaf deze plekken verscheidene boten langs te zien varen. Ook vind je hier de stenen boogbrug, de Sint-Michielsbrug.

Graslei in Gent.
Graslei in Gent

Het middeleeuwse Gravensteen
Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van de stad is Gravensteen. Dit is een middeleeuwse burcht midden in de stad. Het unieke aan Gravensteen is dat het verdedigingssysteem nog vrijwel intact is. 

Kasteel Gravensteen.
Het middeleeuwse Gravensteen

Het kasteel kan je ook van binnen bezichtigen met een audiotour. In deze audiotour wordt de geschiedenis van het Gravensteen besproken met een vleugje humor. Comedian Wouter Deprez geeft je zijn visie op het verleden van deze machtige Gentse burcht.

De binnenkant van kasteel Gravensteen.
In het kasteel

Beklim het Belfort in Gent
Het belfort staat symbool voor de onafhankelijkheid van de stad en het behoort zelfs tot de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het belfort zelf is bovendien een prachtig gezicht om te zien.

Het Belfort in Gent.
Belfort in Gent

Voor een prachtig uitzicht over de stad, moet je het Belfort beklimmen. Je kan ervoor kiezen om de trappen op te lopen, maar een lift brengt je ook naar boven. Echter moet je het eerste deel van de route wel een paar trappen op. Dus als je slecht ter been bent, raad ik het Belfort af.

Het uitzicht vanaf het Belfort.
Het uitzicht vanaf het Belfort

Bier drinken in Gent
Al ben ik niet zo van het bier, in Gent is het een must-do om hier even een speciaal biertje te drinken. Bij de Dulle Griet kan je uit meer dan 500 verschillende bieren kiezen. Het Waterhuis aan de Bierkant is vanwege de ligging aan de Leie een erg geliefd biercafé. Wil je ook meer te weten komen over bier? In Gent heb je ook verschillende rondleidingen (en proeverijen), zoals bij Stadsbrouwerij Gruut. Wij kozen voor Het Waterhuis aan de Bierkant waar je een mooi zicht hebt op de voorbij varende boten.

Het Waterhuis aan de Bierkant
Het Waterhuis aan de Bierkant

Varen over de grachten van Gent
Op een mooie dag in Gent mag een boottocht natuurlijk niet ontbreken. Gent heeft namelijk veel water en het is natuurlijk leuk om de stad eens van een ander perspectief te zien. Voor €8 euro per persoon kan je al een bootritje maken van zo’n ander half uur met een gids die je interessante verhalen over de stad vertelt.

Boottocht door Gent
Boottocht in Gent

Street Art bewonderen
Je verwacht het niet, maar Gent barst van de street art. Kale muren worden hier bedekt met prachtige kunstwerken. Er is zelfs een tour genaamd ” Sorry Not Sorry Street Art” waarbij je de mooiste street art van de stad kan bewonderen. De plekken waar je veel street art vindt, zijn de Werregarenstraat, Tweebruggenstraat en Tempelhof.

Street art in Gent
Street art

Hotel
Wij verbleven in Hotel Marriott Ghent****. Het hotel ligt in het hart van het centrum en is dus een ideale uitvalbasis om de stad te ontdekken. Het hotel heeft ruime kamers, erg vriendelijk personeel en een heerlijk ontbijt.

Wil je in ultieme luxe verblijven? Kies dan voor Pillows Grand Boutique Hotel****.

Naast TUI kan je ook bij Trivago jouw vakantie naar Gent boeken.

Geïnteresseerd in andere stedentrips? Lees dan mijn tips over Barcelona, Brugge, Kopenhagen, Parijs, Porto of Riga.

Delen

Laat een bericht achter