Wat te doen in Düsseldorf, de beste tips

Düsseldorf tipsDüsseldorf tips


In dit blogartikel neem ik je mee naar de Duitse stad Düsseldorf. Vanaf Utrecht is de stad al in ongeveer twee en een half uur te bereiken met de auto. In de stad bevinden zich gezellige cafés en goede winkelgelegenheden. Ik heb de stad in de herfst en in de winter bezocht. Lees verder voor de beste tips voor de mooiste bezienswaardigheden in Düsseldorf.

Struin door de Altstadt in Düsseldorf
De Altstadt van Düsseldorf wordt ook wel ”de langste bar van de wereld” genoemd. Hier bevinden zich namelijk zo’n 300 bars en clubs. Ook moet je het historische Rathaus aan de Marktplatz en de kasteeltoren op de Burgplatz zeker niet missen als je in de Altstadt bent.

Struin door de Altstadt in Düsseldorf
Struin door de Altstadt in Düsseldorf

Winkelen in de Königsallee
De Königsallee, ook wel de Kö genoemd, is de meest bewandelde straat van Düsseldorf. Dit is een boulevard van ongeveer een kilometer lang met mooie exclusieve winkels dat vergelijkbaar is met de P.C Hooftstraat in Amsterdam. De goedkopere winkels bevinden zich daarentegen in het overdekte winkelcentra en in de Schadowstrasse.

Winkelen in de Königsallee
Winkelen in de Königsallee

Relaxen langs de Rijn
Eén van de leukste plekjes in Düsseldorf vond ik de promenade aan de rijn. Deze autovrije boulevard loopt van de Altstadt tot aan de Medienhafen. Hier bevinden zich veel gezellige horecagelegenheden en plekjes om even uit te rusten. Zowel in de winter als in de zomer kan je hier terecht voor een lekker drankje. Aan de kade ligt ook een drijvende biergarten aangemeerd: het schip de MS Allegra. Een boottocht over de Rijn is ook zeker een aanrader.

Relaxen langs de Rijn
Relaxen langs de Rijn

Bekijk de stad vanaf de Rijntoren
Een prachtig uitzicht over de stad bewonderen? De Rijntoren, of wel Rheinturm, is een zendmast voor radio en televisie en aan de toren zit een digitale klok, de grootste ter wereld. Voor 10 euro per persoon ga je met de lift naar de hoogste verdieping. Op de top van de toren zit ook een restaurant wat je ’s avonds kan bezoeken. Mijn advies is wel om tijdig te reserveren.

Bekijk de stad vanaf de Rijntoren
Bekijk de stad vanaf de Rijntoren

Bezoek de kerstmarkt in Düsseldorf
Düsseldorf wordt extra magisch in de winter, en dan vooral met kerst. Elk jaar bevindt zich namelijk een kerstmarkt in Düsseldorf die enorm veel bezoekers trekt.

Kerstmarkt in Düsseldorf
Kerstmarkt in Düsseldorf


Hotels in Düsseldorf
Wij verbleven in Ruby Coco Hotel Dusseldorf****. Het hotel ligt in het centrum wat heel fijn was.

Geïnteresseerd in andere stedentrips dichtbij huis? Bekijk dan mijn tips over Berlijn, Brugge, Gent, Luxemburg of Parijs.

Delen

Laat een bericht achter