Wat te doen in Parga, de beste tips

Parga tips, wat te doenParga tips


Parga ligt aan de westkust van het Griekse vaste land in de provincie Epirus. Het dorpje kenmerkt zich door pittoreske kleurrijke huisjes, gezellige restaurants en adembenemende uitzichtpunten. Parga wordt zelfs één van de mooiste dorpjes van Griekenland genoemd. Lees verder voor de beste tips voor de mooiste bezienswaardigheden van Parga.

→ Nog op zoek naar een mooi hotel in Parga? Bekijk Parga Beach****

Bezoek de gezellige haven van Parga
Parga is een hele bezienswaardigheid op zich. Een goede tip is om vooral over de boulevard te lopen en te genieten van de prachtige zonsondergang op een van de vele terrassen van de stad. Daarnaast valt het kleine eilandje Panagia direct op als je door de haven loopt. Op dat eiland bevindt zich ook een kleine kerk wat een mooi gezicht is.

Bezoek de gezellige haven van Parga
Bezoek de gezellige haven van Parga

Lekker eten en drinken in Parga
Ook zit Parga vol met goede taverna’s. Restaurants waar wij goed hebben gegeten, zijn Sakis, Med Parga, Romantica, Villa Rossa en Aegis. Bij veel van deze restaurants heb je ook een prachtig uitzicht over zee. Leuke barretjes waren Carte Postale, Avocado Cocktail Bar, Geoker en Spice Cocktail Bar. Ook bevindt er zich een oude olijfoliefabriek in de stad waar je verschillende soorten olijfolie kan proeven.

Eten bij restaurant Med Parga
Eten bij restaurant Med Parga

Bezoek de mooiste stranden van Parga
Parga kent een paar mooie stranden. Het bekendste strand is Krioneri Beach (ofwel Ai Giannakis Beach), dat in het centrum van de stad ligt. Het strand kijkt uit op het kleine eilandje Panagia waar je ook naartoe kan zwemmen. Daarnaast heb je Valtos Beach die je kan bereiken door 20 minuten te lopen vanaf het centrum. Hier heb je genoeg strandbedjes, taverna’s en watersportactiviteiten.

→ Bekijk alle pakketdeals bij Sunweb

Bezoek het populairste strand van Parga, Krioneri Beach
Bezoek het populairste strand van Parga, Krioneri Beach

Bij Piso Krioneri Beach bevindt zich de Atrium Bar, waar je een adembenemend uitzicht hebt op het strand. Hier kan je genieten van een verkoelend drankje of een lekkere lunch. Echt een aanrader! Een populair hotel aan dat strand is Achilleas***. Daar sta je dus elke ochtend op met een geweldig uitzicht!

Een mooi uitzicht bij de Atrium Bar
Geniet van een mooi uitzicht bij de Atrium Bar

Het Venetiaanse kasteel van Parga
Het Venetiaanse kasteel van Parga werd in de dertiende eeuw gebouwd om zich te verdedigen tegen het Ottomaanse rijk. Het kasteel is lopend te bereiken via smalle steegjes en steile trappen. Wanneer je bent aangekomen, heb je een panoramisch uitzicht over de zee en de stad zelf. Er zat eerst een restaurant bij het kasteel, maar die heeft helaas de deuren gesloten. Hopelijk komt er binnenkort weer een restaurant!

Het uitzicht vanaf het Kasteel van Parga
Het uitzicht vanaf het Kasteel

Ga op een boottocht naar Paxos en Anti-Paxos
Wij boekten de bootexcursie via Sunweb voor 35 euro per persoon (in 2023). Als je dit direct op de haven regelt bij Captain Hook ben je hetzelfde bedrag kwijt. De excursie start om 10 uur ’s ochtends en eindigt rond zes uur ’s avonds. Wees er wel op tijd bij als je een plek op het dek wil. Toen wij een uur van tevoren arriveerden, waren er al best veel plaatsen bezet.

Eerst vaar je naar Anti-Paxos waar je een zwemstop hebt bij Paradise Beach. Daarna ga je zwemmen in de mooie blauwe grotten, wat de Blue Lagoon wordt genoemd. Tot slot heb je drie uur te besteden op het eiland Paxos. Wil je liever een andere boottocht maken? Ga dan met de boot naar Corfu.

Ga op een boottocht naar Paxos en Anti-Paxos
Ga op een boottocht naar Paxos en Anti-Paxos

Bezoek de Meteora kloosters
In Parga zelf is genoeg te doen, maar heb je wat langer de tijd? Dan is het een goed idee om de Meteora kloosters te bezoeken als je over een huurauto beschikt. De ‘zwevende’ kloosters bevinden zich op de steile rotsen uitkijkend over de vallei. Ook zijn de kloosters te zien in de film For your Eyes only van James Bond. Het is wel even een eindje met de auto vanuit Parga, zo’n twee en een half uur, maar het is het waard!

Bezoek de Meteora kloosters
Bezoek de Meteora kloosters

Maak een wandeling door de Acheron Rivier
Ooit een wandeling door een rivier gemaakt? Het kan in de Acheron Rivier. De Acheron was in de Griekse mythologie een van de rivieren van de onderwereld omdat het een gedeeltelijk onderaardse loop heeft. De rivier mondt uiteindelijk uit in de Ionische zee. Als je niet door het water wil, kan je ook een wandeling maken door de bergen in een prachtig natuurgebied.

Vliegen naar Parga
Als je naar Parga wil, vlieg je op de luchthaven van Preveza. Dit ligt op ongeveer een uur rijden vanaf de stad. De meeste Nederlanders vliegen met Transavia via Sunweb. De vliegtijd naar Preveza bedraagt ongeveer drie uur.

Hotels in Parga
Wij verbleven in hotel Mediterraneo****. Het hotel ligt op een paar minuten lopen van het centrum van Parga. Een ideale uitvalsbasis dus!

→ Bekijk alle aanbiedingen voor Parga bij Corendon

Meer Griekenland? Lees dan mijn tips over Corfu, Karpathos, Lesbos, Noord-Kreta, Oost-Kreta, Paros, Rhodos, Samos, Santorini, West-Kreta of Zakynthos.

Delen

Laat een bericht achter