Boedapest, de beste tips voor jouw citytrip

BoedapestTips Boedapest


Er staat een citytrip naar Boedapest op de planning. Goede keuze! Deze stad heeft enorm veel te bieden. Ik zorg ervoor dat jij niks vergeet en vertel je de beste tips die zeker niet mogen ontbreken op jouw reis naar de historische Hongaarse hoofdstad.

Bezoek een badhuis in Boedapest
Boedapest heeft een gunstige ligging, namelijk bovenop natuurlijke warmwaterbronnen. Er zijn hier maar liefst 120 van. De stad wordt daarom ook wel ‘’de stad van de spa’s’’ genoemd. Een bezoek aan een badhuis is dus een must do als je er tijd voor hebt. Wij verbleven in het populairste badhuis van Boedapest, Széchenyi. Er bevinden zich hier achttien zwembaden, waarvan drie buitenzwembaden. Binnen zijn er vijftien kleine baden. Met een standaard ticket kan je ook gebruik maken van stoombaden en sauna’s. Nadat je klaar bent met badderen, kan je even uitrusten op de ligstoelen buiten. Dagtickets kosten €19 euro per persoon.

Wij verbleven in het populairste badhuis van Boedapest, Széchenyi. Er bevinden zich hier achttien zwembaden, waarvan drie buitenzwembaden. Binnen zijn er vijftien kleine baden
Badhuis Széchenyi

Beleef de zonsondergang op de Kettingbrug
De kettingburg is een icoon in Boedapest. Het was de eerste brug om de twee verschillende delen van de stad  – Boeda en Pest – met elkaar te verbinden. Het uitzicht vanaf de brug is vooral in de avond met zonsondergang een erg mooi gezicht.

De kettingburg is een icoon in Boedapest.
Kettingbrug

Het opvallende parlementsgebouw in Boedapest
Langs de Donau ligt dit schitterende opvallende parlementsgebouw. Dit unieke gebouw heb je vast wel eens op internet voorbij zien komen. Het parlementsgebouw is het grootste en hoogste gebouw van Boedapest. Het heeft zeventien jaar geduurd voordat het parlementsgebouw gebouwd is en dat is zeker te zien. Met een tour kan je het gebouw met een gids bewonderen.

Het parlementsgebouw
Parlementsgebouw

Beklim de Gellértheuvel voor een mooi uitzicht
De Géllertheuvel beklimmen is zeker een activiteit die je niet mag missen op jouw citytrip. Als je de Gellértheuvel hebt beklommen op 235 meter hoogte geniet je van een mooi uitzicht over beide delen van de stad: Boeda en Pest. Dit hoge punt was een ideale plek voor een burcht, en die hebben de Habsburgers dan ook gebouwd: de Citadella. Daarnaast staat de heuvel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Geen zin om te wandelen? Je kan de Gellértheuvel ook per kabelbaan bereiken wat wij hebben gedaan. Toch fijn in de zomer wanneer de zon erg fel is.

Beklim de Gellértheuvel in Boedapest.
Beklim de Gellértheuvel

Het Vissersbastion
Je kent het witte bouwwerk met zijn organische vormen en torens wellicht van de talloze foto’s. Via smalle straatjes kan je naar boven lopen. Als je eenmaal de top hebt bereikt, heb je een prachtig uitzicht over Boedapest. Hier kan je ook een bezoek brengen aan de Matthias Kerk. Ik raad je ook aan om restaurant Halászbástya te bezoeken voor wederom een mooi uitzicht

Het Vissersbastion
Vissersbastion

Een rondvaart over de Donau
Natuurlijk mag een rondvaart op de Donau niet ontbreken in dit lijstje, dus wij hebben dit uiteraard gedaan. Het is leuk om de stad eens van een ander perspectief te bekijken. Daarnaast kozen wij voor een bepaald tijdstip zodat wij ook de zonsondergang konden bewonderen. Wijntje erbij en genieten van het uitzicht.

Een rondvaart over de Donau
Een rondvaart over de Donau

Maak een stadswandeling door Boedapest
Een leuke manier om Boedapest te ontdekken is door deel te nemen aan een stadswandeling. Dit is een wandeling waarin je een thema kan kiezen, zoals bijvoorbeeld een Street Art of een Jewish District Tour. Een andere leuke manier om te stad te ontdekken is per fiets of per Segway.

Stadswandeling door Boedapest
Maak een stadswandeling door Boedapest

Een fenomenaal uitzicht bij de rooftopbar bij het Astoria Hotel
Boedapest staat bekend om zijn uitzichten, daarom is een rooftopbar in deze stad altijd een goed idee. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Astoria Hotel, hier heb je een goed uitzicht op de St. Stephen’s Basiliek.

De Koepel van de Sint Stefanusbasiliek
De Sint Stefanukbasiliek is de grootste kerk in Boedapest en bevindt zich in het stadsdeel Pest. Samen met het parlementsgebouw is dit ook het hoogste gebouw. Je kan de kerk beklimmen en daarna word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad.

De Sint Stefanukbasiliek in Boedapest
De Sint Stefanukbasiliek

Vliegen naar Boedapest
In ongeveer twee uur vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Boedapest. Wij vlogen voordelig via KLM.

Hotel
Wij verbleven in Fashion Hotel Impulso**** via TUI. Het hotel heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Naast TUI kan je ook een goede pakketdeal boeken via de Vakantiediscounter.

Geïnteresseerd in andere stedentrips? Bekijk dan mijn tips over Athene, Barcelona, Bergen, Brugge, Edinburgh, Parijs, Praag, Riga, Salzburg, Stockholm of Wenen.

Delen

Laat een bericht achter