Wat te doen op Ibiza, de beste tips

Ibiza tipsIbiza tips


Ga je binnenkort naar Ibiza? Dat is zeker een goede keuze! Als het je eerste keer Ibiza is, zeggen ze dat je daarna altijd weer wil terugkeren naar het eiland. Dat klinkt natuurlijk veelbelovend. Maar dat is het ook, want Ibiza is een indrukwekkend eiland. Hier bevinden zich prachtige stranden, magische dorpen en natuurlijk de bekende ”Ibizasfeer”. Wat te doen op Ibiza? Lees verder voor de beste Ibiza tips.

→ Zoek je nog een mooi hotel op Ibiza? Bekijk Amare Beach hotel****

Bezoek de mooiste stranden van Ibiza
Eén van de leukste tips voor Ibiza zijn de talloze mooie baaien. Dit is ook de grootste reden waarom veel mensen naar het eiland afreizen. Je vindt hier kleine rustige stranden en grote drukke stranden met beachclubs. Eén van het mooiste stranden van Ibiza is Cala Bassa, in het zuidwesten. De strandbedjes zijn hier redelijk duur (180 euro voor een tweepersoonsbed toen ik hier was). Dan krijg je er wel een fles champagne bij! Maar je kan natuurlijk ook met je eigen handdoek op het strand gaan liggen. Andere mooie stranden zijn Cala Saladeta (een wat kleiner strand in een prachtige baai), Cala Xarraca (waar het water erg helder is), Aigües Blanques (een wat rustiger strand) en ”hippiestrand” Benirras.

Bezoek de mooiste stranden van Ibiza
Bezoek de mooiste stranden van Ibiza

Huur een auto op Ibiza
Het huren van een auto is een leuke manier om Ibiza te ontdekken. Het eiland is daarnaast niet zo groot, dus grote kans dat jij alle bezienswaardigheden van je to-do-lijstje kan afvinken. Van noord naar zuid is het ongeveer een uur rijden. Wij huurden voordelig een auto via Sunny Cars waarbij je volledig verzekerd bent. Bezoek ook het binnenland van het eiland, zoals het idyllische dorpje Santa Gertrudis de Fruitera.

Huur een auto op Ibiza
Huur een auto op Ibiza

De betoverende zonsondergang bij Es Vedrà
Es Vedrà is een klein rotseiland voor de zuidwestkust. Het eilandje wordt zelfs gezien als de plek die de sterke energie op Ibiza bepaalt. Als je de zonsondergang wil zien, kan dat vanaf de restaurants Es Boldado of El Carmen. Ook kan je de zonsondergang natuurlijk vanaf een sunset cruise zien!

Bij Cala d’Hort, in het zuiden van het eiland, beleef je ook een prachtige zonsondergang, en heb je ook nog uitzicht op Es Vedra. Ook bij de stranden Cala Vadella en Cala Comte kan je een magische zonsondergang zien.

De betoverende zonsondergang bij Es Vedrà
De betoverende zonsondergang bij Es Vedrà

Bezoek het oude stadscentrum van Ibiza-Stad
Ibiza-Stad is de hoofdstad van het eiland en mag je zeker niet overslaan. Struin door de oude straatjes en ga daarna lekker uiteten bij een gezellig restaurantje. Wij hebben lekkere tapas gegeten bij Ca La Nina. Bij Carrer de la Santa Creu bevinden zich veel leuke restaurants. Ook restaurant la Bodega wordt zeer aangeraden. Daarnaast kan je in de hoofdstad goede souvenirs scoren. Ook mag je Dalt Vila, het oude stadscentrum van Ibiza-Stad, niet overslaan. De stadsmuren werden al in de zestiende eeuw gebouwd om de stad te beschermen tegen de piraten. Het oude stadscentrum is gelegen op een heuvel, waardoor je vanaf verschillende plekken een indrukwekkend uitzicht hebt.

Bezoek het oude stadscentrum van Ibiza-Stad
Bezoek het oude stadscentrum van Ibiza-Stad

Bezoek één van de beachclubs van Ibiza
Eén van de leukste tips voor Ibiza zijn absoluut de goede beachclubs. Het eiland staat daar natuurlijk als het ware om bekend. Wij bezochten beachclub Aiyanna, aan het strand van Cala Nova. Dit is een kleurrijke beachclub die helemaal in de sfeer van het eiland past. Hier moet je wel tijdig reserveren, want dit kan al maanden van tevoren zijn volgeboekt. Andere populaire beachclubs zijn Blue Marlin en Experimental Beach.

Bij Experimental Beach, helemaal in het zuiden, kan je bovendien genieten van een magische zonsondergang. Om bij deze beachclub te komen, rijd je via een hobbelig zandweggetje langs de zoutvelden van Ses Salinas, een natuurgebied. Het leuke is dat dit natuurgebied de woonplaats is van een groep flamingo’s!

Neem de boot naar Formentera
Al je bezienswaardigheden op je t0-do-lijstje afgevinkt voor Ibiza? Ga dan met de boot naar Formentera. Het eiland ligt op ongeveer veertig minuten varen. Formentera is een paradijselijk eiland en wordt soms wel is vergeleken met de Caraïben.

Neem de boot naar Formentera
Neem de boot naar Formentera

Hotels op Ibiza
Wij verbleven in Amare Beach Hotel**** in San Antonio. Het hotel krijgt goede beoordelingen en ligt bovendien aan een strand. Echt een aanrader!

Als je naar dit eiland gaat, wil je het ook goed doen. In alle luxe verblijven? Kijk dan zeker eens naar het prachtige vijfsterrenhotel Aguas de Ibiza*****.

Als je het wat goedkoper wil doen, kun je eens kijken naar hotel Garbi Ibiza**** in Playa d’en Bossa.

Meer Spanje? Lees dan mijn tips over Barcelona, Gran Canaria, Lanzarote, Mallorca of Tenerife.


Delen

Laat een bericht achter